VIDEO Statuia de 1,2 milioane lei cu Mihai Viteazu, amplasată la Cisnădie

2.009

Mult discutata statuie a lui Mihai Viteazu a fost urcată pe soclul din fața Primăriei Cisnădie. Statuia a iscat discuții după ce s-a aflat că prețul acesteia mult mai mare decât investițiile din Cartierul Arhitecților, în 2018.

Statuia ecvestră ce îl întruchipează pe Mihai Viteazu este realizată la o sacră de 1:1. Are trei metri, iar soclul pe care este așezată încă 3 metri. Este realizată din bronz și a fost așezată în fața Primăriei din Cisnădie.

Statuia a iscat nenumărate discuții și nemulțumiri. A costat 1.191.000 de lei, asta în condițiile în care bugetul pe 2018 al Primăriei Cisnădie a alocat investiții de 800.000 de lei în Cartierul Arhitecților.

Chiar și așa, primarul Gheorghe Huja a dat curs proiectului și a comandat chiar filmarea unui video la instalarea statuii.

video

”Decizia amplasãrii acestei statui în fața Primãriei e motivatã prin legãtura cu sãrbãtorirea Centenarului Marii Uniri. Sã nu uitãm cã Mihai Viteazu a fost primul unificator al celor trei provincii românești. În anul în care sãrbãtorim Centenarul, am dorit sã aducem în centrul orașului un simbol al unitãții românilor, pe cel care e considerat de mulți istorici cel mai important domnitor din istoria României. Un alt aspect de care am ținut cont este acela cã la Șelimbãr, localitatea situatã în vecinãtatea Cisnãdiei, Mihai Viteazu a obținut o mare victorie. Așadar, iatã doar trei motive pentru care am decis sã amplasãm aceastã statuie în Piața Revoluției. Sper cã în scurt timp aceasta va deveni un simbol al orașului.”, a transmis Gheorghe Huja pe pagina de Facebook a Primăriei Cisnădie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.