Cățelușă dresată la Sibiu, sperietoare pentru infractori în Maramureș

333

Polițiștii din Maramureș au o colegă de nădejde. Este vorba despre o cățelușă, un ciobănesc german, care îi ajută în găsirea infractorilor. Cățelul- polițist a fost antrenat la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Teba, un ciobănesc german în vârstă de trei ani, vine de la Centrul Chinologic din Sibiu, unde câinii poliţişti din întreaga ţară sunt intens pregătiți. Din 2016 a intrat în slujba Poliţiei Maramureş, unde face echipă alături de agentul şef adjunct Alin Ţoţoca.
„Căţeluşă foarte cuminte, foarte deşteaptă şi foarte jucăuşă şi foarte prietenoasă mai ales cu copiii. Îşi face foarte, foarte bine treaba. Ştie ce are de făcut”, spune conductorul Tebei.

Anchetatorii apelează la cățelușă de fiecare dată când au nevoie de ajutor pentru a descoperi indicii la locul faptei. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când poliţiştii din Şomcuta Mare anchetau un caz în Satulung, unde anvelopele mai multor maşini au fost găurite.

„A luat urma de miros de pe pneul de la autoturism şi de pe aripă. A ieşit pe poartă, s-a deplasat vreo 500 de metri până la o altă locuinţă. A intrat în curte şi s-a oprit pe treptele locuinţei”, susține Alin Ţoţoca, conductorul Tebei.
Acolo poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 20 de ani pe care l-au adus la audieri. După mai multe ore de discuţii, anchetatorii au stabilit că acesta este suspect şi în alte opt cazuri.

Alături de conductorul ei, Teba a obținut doi ani la rând medalia de argint la Campionatul de Dresaj al Câinilor de Serviciu organizat de Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa www.digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.