Ora de Sibiu
Știri in direct

Mergeți în București? Este grevă la metrou

712

Dacă aveți treabă joi în Capitală, trebuie să evitați metroul. Angajații de aici intră în grevă între orele 04.00 și 06.00, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

„Metroul nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatelor, care de 20 de ani condus sindicatul metrorex și negociază în numele a mii de angajați, întotdeauna însă având în vedere și propriile lor interese. Această grevă nu este pentru bunăstarea angajaților Metrorex, ci pentru conservarea privilegiilor comercianților de la metrou”, a mai spus ministrul, conform Digi 24.
„Spre deosebire de mulți angajați ai Ministerului Transporturilor, care lucrează în condiții grele, cu salarii mici, astăzi ne confruntăm cu o posibilă grevă pe care sindicatul de la metrou vrea să o declanșeze pentru a susține o revendicare salarială de 42%, de la care nu a înțeles să renunțe sau să negocieze până astăzi”, a spus Lucian Șova.
Consiliul General al Uniunii Sindicatului Liber din Metrou a anunţat, în 12 noiembrie, că a respins ultima ofertă de creştere salarială înaintată de administraţia Metrorex şi a decis declanşarea grevei de avertisment joi, între orele 4:00-6:00.
Peste 500.000 de călători vor fi afectaţi dacă luni va fi declanşată grevă generală la metrou, după greva de avertisment de două ore care va avea loc joi dimineaţa, între orele 4:00 şi 6:00, a anunţat liderul Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi.
„Asta este procedura legală pe care urmează să o aplicăm. După greva de avertisment de două ore urmează greva generală pe termen nelimitat, în fiecare zi de la 4:00 la 16:00, pentru că în fiecare zi suntem obligaţi să asigurăm o treime din program pentru transportul călătorilor. Probabil circa 500.000 de călători ( vor fi afectaţi n.r.), având în vedere că după ora 16:00 se reia circulaţia. Dar dimineaţa când este oră de vârf şi după ora 14:30 şi 15:00, iar începe o suprasolicitare a trenurilor”, a spus Rădoi.

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...