Starea aerului din Sibiu – Cei de la Mediu spun că valoarea PH-ului ”este optimă”

2 962

Precipitaţiile atmosferice reprezintă orice formă de apă care cade din atmosferă pe pământ. Formele de precipitaţii pot fi: ploaia, zăpada, lapoviţa, grindina, burniţa, măzărichea.

Un impact major asupra poluării aerului îl au procesele de ardere industrială în principal şi activităţile de transport, activităţi generatoare de oxizi ( oxizi de sulf, de carbon şi de azot). Combinarea oxizilor cu vaporii de apă duce la formarea moleculelor de acizi, iar ploaia rezultată poate avea un caracter puternic acid.
Efectele ploilor acide sunt numeroase şi, din nefericire, toate sunt negative – atât pentru natură (impact devastator asupra pădurilor, solului, cursurilor de apă şi apelor stătătoare) cât şi pentru oameni.
Pentru a evalua impactul poluanților generați în atmosferă asupra precipitaţiilor, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu monitorizează permanent calitatea acestora. Punctele de colectare a probelor de precipitații sunt situate în următoarele locații: Sibiu-str. Hipodromului, Sibiu-str. Oţelarilor, Sibiu-str. Drumul Ocnei; Copşa Mică-str. Castanilor; Mediaş-str. Gării şi Mediaş-baraj Ighiş.
Caracterizarea precipitaţiilor ca fiind acide presupune un pH < 5,6. În funcție de cantitatea de precipitații, se analizează mai mulți parametri, cum ar fi: conductivitate, azotați, sulfați, aciditate, alcalinitate, azotiți, cloruri.
În cursul anului 2018, valoarea pH-ului a fost optim în toate punctele de prelevare, nefiind astfel constatate precipitații acide.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. vasile dancea scrie

    Nustiu cum masurati sau la ce ore dar pe str. Garii din Medias miroase urat aproape zilnic! O fi din cauza statiei de epurare sau..

  2. […] Starea aerului din Sibiu – Cei de la Mediu spun că valoarea PH-ului ”este optimă” […]

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.