Șelimbărul insistă pentru formarea unei zone metropolitane la Sibiu

0 669

Reprezentanții Șelimbărului marșează în continuare pe crearea zonei metropolitane. Primarul Marius Grecu vede în această soluție posibilitatea dezvoltării zonei și a localităților din jur și în principal a problemei transportului în comun. 

Una din cele mai mari probleme din comună o reprezintă transportul în comun, iar singura posibilitatea viabilă pentru rezolvarea ei este crearea Zonei metropolitane Sibiu. ”Teoretic, avem două soluții: fie ne creăm noi o societate proprie de transport în comun, fie insistăm pentru Zona Metropolitană. Pentru a face în Șelimbăr o regie de transport în comun este foarte costisitor, în primul rând, iar în al doilea rând, nu este o inițiativă fiabilă. Problema ține de faptul că șelimbărenii vor să ajungă în Sibiu, nu într-o altă locație din comuna noastră”, a explicat Marius Grecu.

Zona metropolitană, blocată de doi ani

În toamna anului 2016, primarii din 16 localităţi învecinate municipiului Sibiu au semnat înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona metropolitană Sibiu.

Chiar de la prima întâlnire a primarilor s-a discutat despre prelungirea stațiilor Tursib în Cisnădie și Șelimbăr.

În strategia de dezvoltare a municipiului Sibiu, din aprilie 2017 Zona metropolitană figura ca un punct principal, alături de turismul cultural, gastronomic, sportiv și de business, modernizarea infrastructurii și dezvoltarea unor parcuri IT.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...