targul de craciun

Magia sărbătorilor de iarnă se resimte în Piața Mare din Sibiu. Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Crăciun a început vineri. Zeci de expozanți s-au reunit la Sibiu, iar atracțiile numeroase pentru cei mici sunt nelipsite și în acest an.

Fiecare ediție aduce cu ea o serie de noutăți. Și de această dată, Atelierul lui Moș Crăciun este amplasat în Piața Mare, loc în care miile de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, vor putea participa. Micuții vor putea crea „opere de artă” pe care ulterior le vor păstra. Programările se fac online, atelierul fiind deschis de luni până vineri, între orele 08.00-16.00.

targul de craciun 2018 6Tot cei mici se vor putea bucura de caruselul, trenulețul, dar și de pista cu mașinuțe amplasate în Piața Mare, zilnic, în intervalul 10-22.

targul de craciun 2018 7

targul de craciun 2018 5

Zeci de comercianți s-au reunit și în acest an la Sibiu. Au adus cu ei și bunătățuri pe măsură, de la tradiționalii cozonaci, la dulciuri, brânzeturi și produse din carne de porc. Iar după o masă pe măsură, la căbănuțe, sibieni, dar și turiștii pot să deguste vin fiert sau ceaiuri.

targul de craciun 2018 2

De asemenea, comercianții au scos la vânzare și articole vestimentare tradiționale, căciuli, fulare, cât și bijuterii.

targul de craciun 2018 3Zeci de oameni au încălțat patinele și au „probat” gheața patinoarului.

whatsapp image 2018 11 16 at 19.06.05

Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost deschis pentru prima dată în anul 2007, atunci când municipiul a fost Capitală Culturală Europeană. Târgul este cunoscut atât în țară, cât și în strainătate pentru amploarea și tradiția creată.

La deschiderea oficială a luat parte și primarul orașului. Fodor le-a mulțumit tuturor celor prezenți fiindcă s-au adunat în număr atât de mare. Totodată, a anunțat numele primului artist care va concerta in noaptea dintre ani, și anume Ștefan Bănica Jr.

Vezi aici imagini live din Piața Mare de la deschiderea Târgului de Crăciun.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns