Cel mai mare incendiu din România – Au murit 118 oameni

1.097

Un incendiu extrem de grav a izbucnit în anul 1930. 118 oameni și-au pierdut viețile în flăcările mistuitoare. Totul s-a petrecut în Vinerea Mare a Paștelui.

Tragedia a avut loc în biserica de lemn din Costești, județul Argeș. La 18 aprilie 1930, toți sățenii se aflau acolo, încercaând să îl convingă pe preot să țină slujba afară, fiindcă nu aveau cu toții loc în lăcașul sfânt. Înțelegerea acestora a fost ca numai cei mici să rămână înăuntru, iar adulții să asculte slujba de afară. La un moment dat însă, scânteile unei lumânări aprinse de dascăl au pătruns, printre crăpături, în podul bisericii. A fost nevoie de doar câteva momente până când flăcările să cuprindă întreaga clădire.

Părinții au încercat să își scoată din foc odraslele, însă au reușit doar să se îmbulzească la ușa îngustă, prin care ar fi putut trece doar un singur om. Toți copiii aflați în biserică au murit, inclusiv preotul și fiul acestuia, în vârstă de 11 ani. Presa vremurilor apuse arată că la slujba de înmormântare au participat Regina Maria și principele Mihai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.