Ora de Sibiu
Știri in direct

Percheziții la profesori care și-au cumpărat diplomele

440

Mai multe domicilii din București, Ilfov și Dâmbovița au fost percheziționate luni dimineața de polițiști. Cei vizați sunt acuzați că au falsificat diplome și certificate de participare la simpozioane, în baza cărora 35 de profesori au beneficiat de salarii mărite și gradații de merit.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au efectuat patru percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Dâmbovița și au adus la sediul poliției pentru audieri, 39 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune. Persoanele în cauză, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi beneficiat de gradații de merit”, informează Poliția Ilfov, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor accederea în carieră precum și obținerea de beneficii salariale. Documentele falsificate constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate.
Prejudiciul total cauzat este de peste 1.090.000 de lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au preluat cazul.

Sursa www.mediafax.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...