Ora de Sibiu
Știri in direct

Mii de steaguri tricolore arborate de Ziua Națională în Sibiu pentru Anul Centenarului

948

Pentru că în 2018 România marchează anul Centenarului Marii Uniri, Primăria Sibiu a montat pentru Ziua Națională 5000 de steaguri pe 90 de străzi din centru și din cartiere.

“Am dublat numărul de steaguri față de anul precedent. Pe lângă centru, am pus tricolorul pe mult mai multe străzi din cartiere. Acțiunea completează un întreg program de evenimente pe care Primăria Sibiu l-a pregătit și l-a finanțat pentru a marca acest an special.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În luna iunie Primăria Sibiu a vernisat 17 plăci care sunt amplasate pe imobile din oraș cu însemnătate în istoria Marii Uniri, subliniind astfel rolul important pe care l-a avut orașul și intelectualii săi în înfăptuirea acestui act istoric.
De asemenea, în 6 octombrie, Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului au organizat evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari, o reconstituire simbolică a vizitei la Sibiu a generalului francez Berthelot, imediat după Marea Unire, și primirea acestuia de către Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent.
În preajma Zilei Naționale a României, Primăria Sibiu va prezenta public un alt proiect dedicat Centenarului: dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și mai apoi prim-ministru în primul Guvern al României întregite.
La toate acestea se adaugă un număr de 28 de proiecte despre sau dedicate Centenarului, organizate de instituții și operatori privați și cofinanțate de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
airsoft.ro

1 Comentariu
  1. […] Mii de steaguri tricolore arborate de Ziua Națională în Sibiu pentru Anul… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...