Ora de Sibiu
Știri in direct

Cancerul de pancreas, cel mai letal din Europa – Rata mortalității în România

300

La nivel european, cancerul de pancreas este cel mai letal tip de cancer. Anul, 95.000 de europeni trec prin suferințe groaznice, ajungând să moară din cauza acestei boli necruțătoare.

Morțile cauzate de această boală s-au duplat în ultimele trei decenii, ajungând la zeci de mii, potrivit unui raport al Unității Europene de Gastroenterologie.
Din anul 1990 și până în anul 2016, la nivel european, rata de mortalitate a bolii a crescut cu 5%. În România, de exemplu, rata mortalității a crescut semnificativ, cu până la 31%. În Cipru procentajele sunt aceleași.
În Polonia și Belgia s-au înregistrat scăderi de 11%, respectiv 7%, iar în Marea Britanie mai puțin de 1% dintre pacienți trăiesc mai multe de 10 ani de la diagnosticare.
Boala are cea mai mică rată de supraviețuire după diagnostic dintre toate tipurile de cancer – în medie, doar 4-5 luni. În ciuda acestor statistici, cancerul de pancreas primește mai puțin de 2% din fondul de cercetare pentru cancer.
Pe primul loc la nivel european se află Ungaria, cu 12.29 morți din 100.000, urmată de Republica Cehă și Danemarca. România se află la polul opus: în topul țărilor cu cea mai mică rată de mortalitate cauzată de cancerul de pancreas, se situează pe locul 7, cu 8.9 morți la 100.000

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...