Concert caritabil pentru Mihai. A fost o ”călătorie” cu percuționiști

0 241

Luni, 19 noiembrie 2018, a avut loc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, concertul susținut de Icon Arts Percussion Group. Ioana Văleanu, Arina Grindean, Toni Vîntur și Tomas Horvath, sub îndrumarea atentă a profesorului Mircea Ardeleanu, au susținut un spectacol de excepție, în care au fost incluse lucrări din spații culturale diferite.

Astfel, muzica de percuție a devenit o poveste, în care personajele principale au fost interpreții și instrumentele lor. Repertoriul serii a cuprins muzică braziliană de carnaval, muzică aztecă și mexicană, samba, rumba, dar și piesa „Mozaic”, o compoziție semnată de Toni Vîntur, în care acesta cartografiază autentic emoțiile adolescenței.
Muzicienii au interpretat cu mult spirit ludic, forță și exuberanță. Acordurile vesele și ritmate ale muzicii sudului au fost adesea punctate de momente de improvizație și de tonurile melancolice ale marimbafonului. Concertul s-a adresat tuturor vârstelor, fiind un prilej de bucurie pentru copii, dat fiind faptul că, la final, aceștia s-au apropiat și s-au jucat cu instrumentele de percuție.


M85 3149
Concertul susținut de Icon Arts Percussion Group a fost organizat în scop caritabil pentru #Călătoria lui Mihai. Fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate copiilor diagnosticați cu amiotrofie musculară spinală.
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a expus o serie de lucrări din colecțiile acesteia. Publicul a putut admira încă o dată, partituri, discuri de vinil, manuale și CD-uri având ca temă percuția.
Nu în ultimul rând, această seară frumoasă dedicată unui scop caritabil și muzicii de percuție, s-a încheiat cu o degustare de vinuri oferite de Villa Vinea.

20181119 193919
Concertul care va încheia Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA va avea loc luni, 3 decembrie, de la ora 19:00 și va fi susținut de AC Leonte, una dintre cele mai apreciate formații ale noului val de jazz. Sub tema „Reveries”, vor concerta Ana Cristina Leonte – voce, vioară, fx, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus – saxofon alto, fx, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – baterie.
Intrarea va fi liberă prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...