Serialul „Las Fierbinți” cere ajutor de stat de la Guvern în valoare de un milion de euro

0 1.144

Episodul de Crăciun și al 15-lea sezon al serialului „Las Fiebinți” ar putea fi finanțate de Guvern. Pro TV a transmis o cerere prin care dorește alocarea a peste un milion de euro pentru filmări.

Potrivit profit.ro, există mai mulți solicitanți care și-au depus cereri pentru bani de la buget. Printre acestea se numără și casele de producție Frame Film și Castel Film.
Astfel, începând cu 12 octombrie, producătorii de film au fost liberi să aplice pentru obținerea unor finanțări de la statul român, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental alocat de 50 de milioane de euro anual.
Producțiile selectate de către o comisie vor putea beneficia de ajutor de stat între 10.000 de euro și 10 milioane de euro, bani care vor acoperi aproximativ 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, și respectiv 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.
Proiectele producătorilor de film vor fi selectate de o comisie din care fac parte Dan Piţa, regizor şi scenarist, Adrian Titieni, actor, profesor universitar doctor, preşedinte onorific UNATC, Kevin Dillon, actor, Sterian Alexandru, doctor în cinematografie, şi Stan McCoy, preşedintele Motion Picture Association of America (MPAA).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.