big 21 nov 2018 sb regiune gastro europeana 4

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri seara la lansarea programului sibiu, Regiune Gastronomică europeană 2019. Președintele s-a declarat un fan al mâncării din această zonă, spune el că este cea mai bună, motiv pentru care programul va fi un succes.

„Pe scurt, dragi prieteni, ‘Sibiu, regiune gastronomică’ – un eveniment pe gustul meu! (…) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv – mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!”, a spus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului „Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019”, care a avut loc la Clubul Diplomatic.El a amintit că în 2007 Sibiul a fost Capitală culturală europeană iar acest moment a fost recunoscut de aproape toată lumea ca fiind un succes.

„Dar cum de obicei un succes deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit pentru a satisface această poftă vine regiunea gastronomică”, a afirmat Iohannis, felicitându-i pe toţi cei care s-au implicat în acest proiect.

big 21 nov 2018 sb regiune gastro europeana 7

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele „Sibiu 825” şi „Poarta de sud a Transilvaniei” şi a fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind primul set de astfel de „monede” într-un săculeţ.

„Îmi aminteşte de ceva punguţa. (…) Pot să vin la Sibiu şi primesc în schimb…?”, a afirmat Iohannis, primind ca răspuns „bunătăţi” din partea directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Sibiu, Eugen Iordănescu, care i-a şi înmânat săculeţul cu SIBCoin.
La eveniment a fost difuzat şi un filmuleţ de prezentare a programului „Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019”, iar chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia din regiunea Sibiului.

big 21 nov 2018 sb regiune gastro europeana 8

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care s-a numărat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, parlamentari, printre care liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

„Este surprinzător cât de mulţi cunosc în această sală. De obicei, în Bucureşti nu mi se întâmplă asta”, a remarcat Iohannis.

La finalul evenimentului şeful statului i-a felicitat pe chefii din regiunea Sibiului, a făcut o fotografie cu aceştia şi a vizitat standurile cu mâncare.

big 21 nov 2018 sb regiune gastro europeana 10big 21 nov 2018 sb regiune gastro europeana 9

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns