Iohannis comentează despre audierea soției sale la Parchetul General

0 366

Președintele României, Klaus Iohannis, a evitat să vorbească joi dacă soția sa se va prezenta la audieri la Parchetul General, în dosarul deschis în urma plângerii depuse de Lumea Justiției. Plângerea se referă la casele familiei din Sibiu.

Șeful statului a declarat că „nu există deocamdată temei pentru astfel de discuții”. Carmen Iohannis a transmis procurorilor de la Parchetul General, că nu se poate prezenta la audierea programată pe 15 noiembrie, prin intermediul unui fax, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit aceloraşi surse, Carmen Iohannis nu a precizat o dată la care se poate prezenta pentru a fi audiată de procurori.

Aceasta a fost citată pentru a se prezenta în 15 noiembrie la Parchet, în dosar deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu. Preşedintele ţării a anunţat atunci că soţia sa nu se va prezenta la Parchet, pentru că se vor afla într-o vizită oficială la Londra
Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.