Ora de Sibiu
Știri in direct

Aproape o mie de posturi la concurs în Ministerul Afacerilor Interne – Recrutare din sursă externă

1.284

Fix 946 de funcții vacante vor fi scoase la concurs în Ministerul Afacerilor Interne după aprobarea unui Memorandum în ședința de guvern de vineri. Aprobarea Memorandumului face parte din măsurile luate de Ministerul Afacerilor Interne pentru reducerea deficitului de personal cu care se confruntă instituția.

Concursurile sunt destinate personalului recrutat din sursă externă, dar și celui din cadrul Ministerul de Interne, prin trecere din corpul agenților/subofițerilor în cel al ofițerilor, conform deciziei structurii organizatoare. Persoanele declarate admise vor fi încadrate în posturile pentru care au candidat pe parcursul anului 2019.

Printre structurile MAI care scot la concurs posturi se numără Direcția Generală Management Urgențe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliție, Casa de Pensii Sectorială ș.a.

În octombrie 2017 s-a mai aprobat, prin memorandum, un număr semnificativ de posturi pentru încadrarea în poliție, jandarmerie, pompieri, poliție de frontieră și alte unități ale MAI, funcții care au fost deja ocupate în urma concursurilor organizate în perioada 2017-2018.

Demersurile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi realizate etapizat începând de anul acesta și vor continua și în anul viitor, potrivit MAI.

Sursa: mediafax.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...