Mobilul asasinatului sibiencei Maria Marian ar putea fi o răzbunare împotriva partenerului ei de 70 de ani

4.473

Mobilul asasinatului a cărui victimă a fost sibianca Maria Marian începe să prindă contur, pe măsură ce ancheta autorităților judiciare spaniole avansează. Cel mai probabil asasinatul a fost comandat și este o răzbunare pentru ceva ce ar fi făcut partenerul tinerei, un bărbat de 70 de ani închis pentru trafic droguri.

Sibianca asasinată miercuri noaptea în fața casei părinților ei din Zaragoza, Spania nu avea antecedente penale, dar a fost trimisă în judecată la începutul anului 2015, în același proces în care perechea ei José N. T. a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.Acesta începuse să primească primele permisii de ieșire din închisoare. A fost văzut vizibil afectat la locul crimei, adus de către Poliție.

Bărbatul aflat încă în închisoare, are 70 de ani. Completul de judecată l-a condamnat la trei ani de închisoare pe MIxtos, după cum era cunoscut bărbatul, pentru o infracțiune de trafic de droguri. Guardia Civil a descoperit în spatele casei lui din aceeași Movera, aceeași localitate în care a fost asasinată Maria Marian, o seră cu 1684 de plante de marijuana, cu o greutate de 320 de kilograme, care apoi în laborator a scăzut la 87,8 kg, după cum se spune în sentința consultată de heraldo.es.

Agenții de la Guardia Civil care au făcut perchezițiile pe proprietatea lui José N. T în 2015 au găsit-o acolo pe  sibianca Maria Marian, asasinată miercuri seara cu un glonț care i-a atins inima.

Tânăra nu a stat însă nicio noapte în arest și deși procuratura a trimis-o și pe ea în judecată, judecătorul a absolvit-o și a spus că nu avea nimic de a face cu cauza. Când a trebuit să justifice imensa cantitate de marijuana găsită pe proprietatea lui, unde erau lazi cu frunze usacate prin toată casa, Jose N.T., partenerul sibiencei le-a spus anchetatorilor că niciodată nu a vândut și o cultiva doar pentru consumul propriu. Judecătorului i-a explicat că marijuana i-a fost recomandată pentru a-i alina puternicele dureri pe care i le provocau afecțiunile de care ar suferi, flebită, hernie inghinală, artroză, reumatism. Judecătorilor li s-a părut totuși cam mare cantitatea de 87, 7 de kilograme de marijuana. „Eu am plantat niñte semințe crezând că vor ieși niște plăntuțe, dar au început să crească și s-au făcut mari ca niște copaci” a declarat partenerul Mariei Marian în instanță.

Aceste tangențe cu lumea drogurilor par să o fi costat viața pe sibianca Maria Marian. Este pista pe care anchetatorii o iau cel mai mult în considerare în descifrarea asasinatului al cărei victimă a fost tânara ce urma să ămplinească în decembrie 29 de ani. Anchetatorii caută să descopere cine a fost atât de prejudiciat de José N.T. încât să ordone asasinarea partenerei lui. Cei doi mascați care au deschis focul asupra Mariei Marian sunt în continuare căutați de Poliția Națională și Guardia Civil.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.