Cele mai frumoase orașe de vizitat iarna. Sibiul e în listă

3.860

Europa întreagă, dar cu precădere câteva orașe cu iz istoric merită să fie vizitate pe timpul iernii. Zăpada și târgurile de Crăciun le dă o atmosferă aparte. Sibiul a fost inclus și el în lista scurtă a celor mai frumoase destinații europene pe timp de iarnă, potrivit loveexploring.com.

Sibiu, România

Cu un labirint de străduțe cu piatră cubică, ziduri și parcuri pitorești, Sibiul este ideal pentru o plimbare romantică de Crăciun. De vizitat sunt Podul Minciunilor și două dintre cele mai frumoase parcuri din România, Parcul Sub Arini şi Pădurea Dumbrava. De văzut este spectacolul „Spărgătorul de nuci” la Teatrul de balet. Deasemenea, se poate petrece o noapte în bizarul Hotel de gheață de la Bâlea Lac, situat la o oră de mers cu mașina în Munții Făgăraş.

Tallinn, Estonia

Aceleași străduțe pavate cu piatră cubică și clădiri colorate în nuanțele înghețatei, orașul vechi din Tallinn pare magic. Atunci când ninge, pare desprins din poveste. Din a doua jumătate a lunii noiembrie până la începutul lui ianuarie, se pot explora piețele de Crăciun situate în jurul bradului înstalat în piața primăriei. Poți mânca turtă dulce și te poți încălzi cu vin fiert sau ciocolată caldă, de la Kehrwieder Chocolaterie. În oraș se găsesc tobogane de gheață, la Song Festival Grounds, și un patinoar, lângă istorica Biserică Sfântul Nicolae.

Copenhaga, Danemarca

Clădiri colorate, canale, străduțe cu piatră cubică – sunt ideale pentru o plimbare. Pentru o doză de amuzament se poate merge la Tivoli, al doilea cel mai mare parc de divertisment din lume și, probabil, cel mai drăguț, undese găsesc și peste 40 de standuri cu mâncare și restaurante, cu o ofertă gastronomică bogată, de la prăjituri cu miere în formă de inimă la gogoși. Nu rata glögg – celebrul vin fiert scandinav.

copenhaga

Saariselkä, Laponia

Păduri acoperite de zăpadă strălucitoare și lacuri uriașe înghețate, Laponia este cea mai mare destinație europeană pe timpul iernii. Până la urmă, aici se găsește casa lui Moș Crăciun. Saariselkä, un mic sat din inima Laponiei, merită explorat. Se pot face plimbări cu sania trasă de reni sau safari cu husky. Poți admira aurora boreală și te poți caza într-un iglu la Muotka.

Bruges, Belgia

Canale pitorești, străduțe idilice, peste 40 de magazine cu ciocolată, Bruges este ideal pentru o vacanță deiarnă. Poți face o plimbare cu caleașca, învelit în pături groase, și poți admira clădirile în nuanțe pastel dincelebrul turn Belfry. Copiii și fanii Disney se vor bucura de Festivalul sculpturilor în gheață.

bruges

Sursa www.mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.