Ora de Sibiu
Știri in direct

Angajatul primăriei Rm. Vâlcea care a făcut postarea cu bradul din Sibiu – E o știre falsă, cu poze prelucrate în Photoshop

2.935

O știre falsă, neverificată, cu imagini prelucrate în Photoshop – Asta spune un angajat în IT la Primăria din Râmnicu Vâlcea despre postarea de pe Facebook a primăriei, în care orașul Sibiu era ironizat, prin prisma „celui mai trist și urât brad”.

Paul Balanca, angajat în IT, spune că știrea celor de la Digi24, conform căreia Primăria Râmnicu Vâlcea ar fi postat pe Facebook răutăți despre Sibiu, este una „neverificata temeinic, care a învrăjbit două orașe vecine și prietene printr-un fals grosolan în photoshop trimis de un așa zis cititor”.

Angajatul spune că știrea originală aparține de fapt unei publicații din Sibiu, și anume „Sibiul în imagini”. Se pare că un cititor ar fi preluat respectivul material și l-ar fi modificat într-un program. Acolo ar fi editat numele publicației, decupând apoi și textul.

„Iată dovadă: Știrea de fapt este a unei pagini de facebook din Sibiu. În știrea de la digi 24 sunt neconcordanțe majore. O documentare serioasă și temeinică a celor care au redactat știrea ar fi fost de preferat. Cea mai flagrantă greșeală este faptul ca acolo era vorba de 13 poze și în știre este vorba doar de două, care de fapt este una și aceeași inserată în colaj în mod tendențios și nefericit. Însăși textul este decupat din știrea celor de la Sibiul în Imagini. Totul este decupat si deloc profesionist pus în pagină de cititorul al cărui nume nu l-au divulgat”, spune angajatul Primăriei Rm. Vâlcea.

Vâlceanul vrea să clarifice faptul că cei din Vâlcea, stabiliți în Sibiu, nu au nicio vină pentru cele întâmplate, astfel că nu au de ce să fie huliți.

„Trebuie să înceteze prigoana care deja a început în Sibiu contra celor din Vâlcea, care îl vizitează și a celor care lucrează acolo. Sper să nu se ajungă și la vandalisme. Ei nu sunt vinovați cu nimic. Eu o să-mi primesc pedeapasa nedreaptă desigur, dar mai mult nu pot face”, mai spune angajatul.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...