Ministrul Sănătății vrea să îi oblige pe medicii rezidenți să rămână în România

0 580

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, vine cu o propunere neobișnuită, prin care vrea să îi oblige pe medicii rezidenți să nu mai plece în străinătate. În prezent, România are un deficit de 15.000 de medici, spitalele fiind cu mult sub standardele europene.

Ministrul a mers și mai departe cu această propunere și a discutat şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară.
Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul întâi avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

„Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, spune Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii.

Declarația sa vine după cea a lui Eugen Teodorovici, care a spus că românii ar trebui să aibă permise de muncă astfel încât să nu poată lucra mai mult de cinci ani într-o țară europeană. Din cauza acestei propuneri, PNL i-a cerut demisia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.