Ora de Sibiu
Știri in direct

Primăria modernizează malurile Cibinului – piste de biciclete pe aproape patru kilometri

1.903

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu va fi inclus pentru aprobare proiectul de amenajare a malurilor râului Cibin prin crearea unui coridor “verde” cu funcțiuni de agrement. Acesta va asigura o nouă legătură pe bicicletă între cartierul Ștrand – zona centrală și cartierul Gușterița (în zona autostrăzii A1). Dat fiind faptul că acest coridor străbate orașul de la un capăt la celălalt, aceste piste de biciclete vor reprezenta o importantă legătură și vor contribui la creșterea mobilității locuitorilor orașului.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de Euro, finanțare pe care Primăria Sibiu o va solicita din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.


“Prin acest proiect îmbunătățim aspectul și funcționalitatea albiei superioare a Cibinului. Concret, vom realiza pe malurile Cibinului un traseu pentru deplasarea cu bicicleta cu o lungime de 3,7 km, pe parcursul căruia vom amenaja zone de odihnă cu bănci, stâlpi de iluminat smart, cu internet wi-fi gratuit, camere de supraveghere și prize pentru încărcarea dispozitivelor electronice”, a spus Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Și zonele verzi vor reamenajate, bugetul proiectului incluzând fonduri și pentru plantarea de arbori tineri.
Noile piste de pe malul Cibinului vor fi conectate cu cele existente prin intermediul unor poduri care vor fi construite în zona străzii Malului și respectiv în zona străzilor Mureșului și Crișului.
Proiectul va fi depus până la finalul acestui an în vederea obținerii finanțării.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...