Românii aflați în Marșul Centenarului, întâmpinați de prefectul Sibiului în Laslea

0 578

Prefectul Adela Muntean îi va întâmpina, miercuri, la ora 9.00, la intrarea în județul Sibiu, pe cei 100 de români din Covasna porniți în Marșul Centenarului Marii Uniri.

Întâmpinarea va avea loc la ora 9,00, în comuna Laslea, la limita cu județul Mureș. Alături de prefectul Adela Muntean se vor afla primarul comunei Laslea, Ioan Onea, și reprezentanți ai comunității.
O delegație de 100 de români a pornit, în 25 noiembrie, din comuna Vâlcele, județul Covasna, cu căruțele și pe jos, spre Alba Iulia. Traseul este cel străbătut de înaintașii noștri, în condițiile specifice anului 1918, pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. “Refacerea simbolică a traseului reprezintă un arc peste timp între cei care au făurit Unirea și cei care se bucură de ea astăzi, Marșul Centenarului Marii Uniri fiind, practic, un mod sublim și inedit de a cinsti memoria acestora”, subliniază organizatorii marșului.
Delegația se va afla pe teritoriul județului Sibiu până joi, 29 noiembrie, când va trece în județul Alba părăsind comuna Micăsasa.
Marșul Centenarului Marii Uniri este un proiect inițiat de Instituția Prefectului – Județul Covasna și finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.