Scandalul gunoaielor – Șelimbărul amenință cu ieșirea din ADI ECO din cauza prețurilor

823

Zilele Șelimbărului ca membru în Asociația ADI ECO, cea care se ocupă la nivelul județului sibiu de colectarea deșeurilor, sunt numărate. Asta dacă amenințările primarului Marius Grecu devin realitate. Edilul este supărat pe faptul că asociația vrea să mărească tarifele pentru șelimbăreni de cinci ori.

Până în prezent un șelimbărean plătește 3,59 de lei taxă de salubritate. Propunerea ADI ECO este ca taxa să se majoreze la 15,04 lei, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 5 ori. ”Ei au calculat în funcție de numărul de locuitori și cantitatea de deșeuri din anul 2017. Numărul locuitorilor l-au luat de la Statistică, adică 10.344. De aici calculul lor între populație și cantitatea de deșeuri a ieșit la 15 lei, pentru că numărul locuitorilor este mic față de cantitatea de deșeuri. Dar noi avem înregistrați în acest moment în Registrul Agricol 15.000 de locuitori ai comunei”, explică Marius Grecu. Marius Grecu spune că de doi ani nicio taxă locală nu s-a mărit în Șelimbăr, așa că nu va accepta majorarea propusă de ADI ECO. Mai mult, amenință că va ieși din asociație. ”Nu este posibilă o astfel de majorare. O să am o discuție cu consilierii locali și o să propun să ieșim din asociație. Vom găsi o soluție pentru a colecta deșeurile la un preț mult mai mic”, spune Primarul. Ședința Consiliului Local Șelimbăr va avea loc miercuri, 28 noiembrie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Claudia Iordănescu scrie

    Tocmai anomalia dată de indicele foarte mare de generare al deșeurilor de 1.1 kg/locuitor/zi în Selimbar față de 0,66kg/locuitor /zi în Municipiul Sibiu este motivul pentru care Asociația a invitat reprezentanții comunei Selimbăr miercuri, 28.11.2018 ora 9 la sediul ADI ECO pentru clarificarea situației. Acest indice foarte mare poate fi rezultatul, așa cum a afirmat și domnul Primar, al unor diferențe mari între numărul real de locuitori ai comunei Selimbăr și numărul publicat de INS. Acest lucru urmează a fi clarificat în cursul zilei de mâine, iar taxa de salubrizare în mod cert va fi calculată conform datelor pe care reprezentanții comunei Selimbăr le vor considera corecte. Atâta timp cât taxă de salubrizare urmează a fi aprobată doar în cursul lunii decembrie, iar ADI ECO Sibiu a invitat reprezentanții comunei Selimbăr mâine dimineață pentru a reglementa împreună situația, orice afirmație la acest moment este prematură. ADI ECO Sibiu a transmis tuturor reprezentanților UAT-urilor din zona 1 Sibiu situația centralizată a cantităților generate și numărul de locuitori publicat de INS și desfășoară, începând de luni 26.11.2018 întâlniri cu toți membrii săi tocmai pentru a putea corecta eventualele diferențe date de numărul locuitorilor, întrucât singurele evidențe oficiale la care Asociația are acces sunt datele publicate de INS, iar acestea nu sunt întotdeauna reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.