Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra

1.123

Primăria Municipiului Sibiu a dezvelit joi, 29 noiembrie, bustul lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și prim-ministru în primul Guvern al României Mari, o personalitate marcantă, cu o contribuție importantă în realizarea Marii Uniri.

„Am realizat acest bust în cadrul programului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României, înainte de aniversarea a 100 de ani de la momentul proclamării Marii Uniri, dăruim Sibiului și sibienilor o lucrare care completează în mod fericit busturile din Parcul Astra”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

La ceremonie au luat parte Înalpreasfinția Sa Mitropolitul Laurențiu care a oficiat slujba de sfințire a monumentului, comandantul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu – general de brigadă Ghiță Bârsan, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, viceprimarii municipiului Sibiu – doamna Corina Bokor și domnul Răzvan Pop, consilieri locali, oameni de cultură și public. De asemenea, un pluton al Academiei Forțelor Terestre a fost prezent la eveniment pentru a da onorul.

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod a fost realizat de sculptorul Ioan Cândea, la comanda și cu finanțarea Primăriei Municipiului Sibiu.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...