FOTO Bustul lui Alexandru Vaida Voevod, dezvelit în parcul Astra

1.476

Primăria Municipiului Sibiu a dezvelit joi, 29 noiembrie, bustul lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și prim-ministru în primul Guvern al României Mari, o personalitate marcantă, cu o contribuție importantă în realizarea Marii Uniri.

„Am realizat acest bust în cadrul programului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României, înainte de aniversarea a 100 de ani de la momentul proclamării Marii Uniri, dăruim Sibiului și sibienilor o lucrare care completează în mod fericit busturile din Parcul Astra”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

alexandru vaida voevod 21

alexandru vaida voevod 8

La ceremonie au luat parte Înalpreasfinția Sa Mitropolitul Laurențiu care a oficiat slujba de sfințire a monumentului, comandantul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu – general de brigadă Ghiță Bârsan, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, viceprimarii municipiului Sibiu – doamna Corina Bokor și domnul Răzvan Pop, consilieri locali, oameni de cultură și public. De asemenea, un pluton al Academiei Forțelor Terestre a fost prezent la eveniment pentru a da onorul.

alexandru vaida voevod 23

alexandru vaida voevod 17

Bustul lui Alexandru Vaida Voevod a fost realizat de sculptorul Ioan Cândea, la comanda și cu finanțarea Primăriei Municipiului Sibiu.

alexandru vaida voevod 16

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.