Huliți la Sibiu, vâlcenii sunt primiți cu brațele deschise la Șelimbăr

6.664

Prin Sibiu circulă mitul cum că vâlcenii nu sunt prea bine primiți. Se spune că sunt discriminați și că se fac tot felul de glume pe seama lor și a celor veniți din sudul țării, în general.

Administrația locală le este recunoscătoare. Mare parte dintre cei care au cumpărat locuințe noi aici sunt din județele din sudul Sibiului. ”Dacă e să fac o glumă, pot spune că dimineața, singurele mașini de Sibiu sunt a mea și a soției. În rest, sunt mașini de Vâlcea, Dolj, Olt. Așa, la o primă analiză cred că undeva la 1.000 de familii din aceste județe s-au mutat la Șelimbăr”, spune primarul Marius Grecu.

Asta înseamnă, spune edilul, investiții în locuințe, taxe și impozite plătite aici. ”Și datorită lor Șelimbărul s-a dezvoltat. Au cumpărat apartamente aici, au un serviciu, plătesc dări. Măcar din acest motiv la Șelimbăr sunt bine primiți. Apoi, de ce să ne urâm între noi, în loc să fim uniți? Și ei sunt tot români, nu sunt alte nații care vin la noi, așa că ar trebui să fim mai îngăduitori. La Șelimbăr sunt primiți foarte bine”, explică primarul Marius Grecu.

Și ca să fie în ton cu Centenarul, Marius Grecu dă credit oltenilor: ”Dacă nu era olteanul Mihai Viteazu care a plecat din Șelimbăr către Alba Iulia, nu mai aveam ce sărbători acum. Așa că iată încă un motiv pentru care să fim uniți să să nu ne mai învrăjbim pe motive puerile”, este de părere primarul Șelimbărului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.