Zeci de incendii în județul Sibiu din cauza sobelor și centralelor termice defecte

944

Pompierii sibieni au intervenit în acest an la un număr de aproape 50 de incendii izbucnite din cauza sobelor, coșurilor de fum și altor mijloacele de încălzire a locuințelor defecte, improvizate sau nesupravegheate, precum și a neglijenței în îndepărtarea cenușei sau a jarului rezultat de la sistemele de încălzire.

Dintre acestea, cauzele predominante au fost: coșul/burlanul de fum defect sau necurățat (25), mijloacele de încălzire nesupravegheate (11) și cenușa, jarul și scânteile provenite de la sistemele de încălzire (9).
În anul 2017, au fost înregistrate un număr de 104 astfel de situații de urgență, predominând următoarele cauze: coșul/burlanul de fum defect sau necurățat (62), mijloacele de încălzire nesupravegheate (16) și cenușa, jarul și scânteile provenite de la sistemele de încălzire (18).
În anul 2016, au fost înregistrate un număr de 59 astfel de situații de urgență, predominând următoarele cauze: coșul/burlanul de fum defect sau necurățat (42), mijloacele de încălzire nesupravegheate (7) și cenușa, jarul și scânteile provenite de la sistemele de încălzire (4).
Pentru prevenirea incendiilor recomandăm respectarea următoarelor măsuri specifice:
• Nu amplasați materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de foc;
• Nu folosiți sobele și alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații, supraalimentate cu combustibili și neizolate termic față de materialele combustibile din jur;
• Verificați, reparați, izolați termic și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului. foto – arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.