Ora de Sibiu
Știri in direct

Isărescu vine cu soluții pentru scăderea inflației

208

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat luni, la conferința „Inflația în ultimii zece ani”, că inflația este o boală extrem de perfidă care poate să apară sub diferite forme.

„Dacă ar fi să dau o definiţie acum în faţa dumneavoastră dacă inflaţia este fiscală, monetară, structurală, la noi atenţie mare şi nu vom ceda niciodată în iluzia că o controlăm în totalitate, este o boală extrem de perfidă care poate să apară sub ‘n’ forme. Iar în prezent, presiunile inflaţioniste, ca şi deficitele noastre, sunt în mare măsură structurale şi la nivel micro”, a spus Isărescu.

Potrivit guvernatorului, scăderea preţului petrolului se va vedea în rata inflaţiei din perioada următoare.

„Pe noi ne va ajuta, probabil luna aceasta. Şi o spun aşa, preventiv, pentru că lumea, câţiva, iar o să zică ‘Iar a umblat Banca Naţională ca să atingă ţinta’. Nu. Scade preţul la ţiţei se vede imediat în preţul la benzină. Eu vorbesc cu diverse persoane. ‘A scăzut foarte puţin! Numai 10 bani’. Păi 10 bani la benzină, cu ponderea benzinei sau motorinei, combustibilului, în indicele preţurilor este suficient ca să ne ajute la inflaţie. Se va vedea peste câteva zile, probabil”, a explicat guvernatorul BNR.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...