Ora de Sibiu
Știri in direct

Acțiunea ”Foc de artificii”. Polițiștii pleacă în misiune

192

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

În verderea realizării acestui scop și îndeplinirii obiectivelor propuse pe această linie, în perioada 19 noiembrie 2018-07 ianuarie 2019, la nivel național și, implicit, la nivelul I.P.J. Sibiu, se va derula acțiunea „FOC DE ARTIFICII”.

Deşi majoritatea societăţilor comerciale respectă prevederile legale în domeniu, experiența anilor anteriori a demonstrat faptul că există şi societăţi sau persoane fizice care eludează legea, comercializând către populaţie şi terţi intermediari, articole pirotehnice interzise publicului larg, dar și viceversa, persoane fizice care achiziționează articole pirotehnice despre care au cunoștință că sunt interzise publicului larg.

Articolele pirotehnice constituie mărfuri periculoase, motiv pentru care transportul, depozitarea și, mai ales, folosirea acestora, necesită o atenție deosebită.
Astfel, cu sprijinul și îndrumarea polițiștilor din cadrul S.A.E.S.P., în această perioadă se va acționa cu precădere în zona complexelor comerciale, a piețelor, târgurilor și a altor locuri de comercializare identificate, în vederea efectuării de verificări privind legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare către populație a artricolelor pirotehnice.

Până la această dată, la nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate 14 persoane juridice autorizate pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice (4 în mun. Sibiu, 6 în mun. Mediaş, 1 în oraș Ocna Sibiului, în 1 oraș Avrig şi 2 în com. Șelimbăr). Nu sunt înregistrate persoane juridice autorizate pentru import de articole pirotehnice și nici depozite de articole pirotehnice.

Conform datelor existente în evidențele I.P.J. Sibiu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018 au fost întocmite 18 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995R privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate un număr de 26 persoane, retrase 3 autorizații pentru deținere, transport și comercializare articole pirotehnice din categoria F1 și indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de 874,6 kg articole pirotehnice din categoria celor interzise la comercializare publicului larg.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...