Teodor Birt: „Ne vom despărți de vreo cinci, șase jucători”

0 470

Clubul sibian, FC Hermannstadt se va despărți pe viitor de cinci, șase jucători.

Teodor Birț, președintele lui FC Hermannstadt, a declarat că gruparea ce poartă denumirea nemțească a orașului Sibiu se va baza în viitor pe jucători autohtoni.

FC Hermannstadt a bifat sâmbătă al 5-lea meci consecutiv fără eșec în Liga 1 și în acest moment al sezonului e mai aproape de play-off decât de retrogradare. Sâmbătă a învins-o pe Chiajna (2-1) cu 9 jucători autohtoni în primul unsprezece, singurii stranieri fiind Juvhel Tsoumou și Biel Company.

Președintele clubului, Teodor Birț, asigură că n-a fost o echipă de start făcută doar pentru Ziua Națională a României: „Asta este tendința. Am adus destui fotbaliști străini în vară, dar se pare că tot mai bine ne descurcăm cu românii noștri”.

Birț a dezvăluit că intenția clubului „este ca pe viitor să se mizeze pe un efectiv sută la sută românesc”.

Primul pas va fi făcut în mercato din ianuarie: „Atunci ne vom despărți de vreo cinci, șase jucători și cu excepția lui Curtean, care-i unul dintre ei, toți sunt străini”. În locul lor vor fi aduși „câțiva fotbaliști cu profil ofensiv, cum ne-a cerut antrenorul Vasile Miriuță, preferabil autohtoni. E posibil să promovăm și de la academia proprie”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.