Ora de Sibiu
Știri in direct

Umflătura, principalul simptom al cancerului – Când trebuie să mergem la doctor

552

Sarcomul, o formă rară de cancer, poate apărea oriunde în corp, dar în special la extremități. În tratarea acestui tip de cancer, cel mai important este chirurgul, deoarece pentru ca totul să progreseze, operația trebuie realizată corespunzător.

Potrivit digi24.ro, dacă scoți doar o parte din tumoră nu faci decât să înrăutățești situația pacientului, spune Leyla Ozer, oncolog specializat în sarcoame. De aceea este esențial ca operația, dar și biopsia, să fie făcute de un chirurg cu experiență în acest tip de cancer. O umflătură poate apărea de la o simplă lovitură, dar poate însemna și sarcom de țesut moale, adică un tip rar de cancer.

„Poate fi la extremități, în zona abdomenului, la plămâni, în zona capului și a gâtului, poate fi oriunde, pentru că acest tip de țesut, de legătură este prezent între toate celulele epiteliale, deci peste tot în organism”, spune Leyla Ozer, medic oncolog.

De cele mai multe ori apare însă la extremități, adică la nivelul picioarelor sau brațelor. E nevoie să mergeți la medic chiar dacă umflătura nu este dureroasă.

Sarcomul de țesut moale este mai frecvent în cazul copiilor decât la adulți și reprezintă aproximativ 5% din toate tumorile maligne ale copiilor.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...