Mărginimea Sibiului, în topul celor mai bune destinații din Europa

0 1.508

Județul Sibiu este cunoscut peste hotare, străinii apelând, deseori, la o vacanță în inima Transilvaniei. Potrivit unui site web străin, dedicat călătoriilor, Mărginimea Sibiului este regiunea perfectă, în care turiștii pot degusta produse tradiționale, pot vizita împrejurimile și pot lua parte la activitățile localnicilor.

European Best Destinations descrie Mărginimea Sibiului ca fiind „regiunea din Transilvania, cunoscută dintotdeauna sub denumirea de <<țara ciobanilor>>, zona brânzeturilor de oaie și a preparatelor din carne”.
Produsele tradiționale descriu adevărata bogăție a acestei zone, dar și diversitatea culturală, mai spun cei de la European Best Destinations.


local market in rasinari

„Varietatea brânzeturilor din Mărginimea Sibiului reprezintă o importantă parte a regiunii culinare. Diversitatea vine din tehnicile tradiționale de producție. În zona montană a Mărginimii, ciobanii continua să folosească rețetele clasice și să producă produse tradiționale, cum ar fi telemea, urdă sau caș”, spun cei de la europeanbestdestinations.com.

Ceea ce i-a fascinat pe străini este faptul că viața în această regiune este una autentică, pură, reală, greu de imaginat că, în zilele noastre, ar exista o asemenea lume. Pentru turiștii străini este un „miracol” să descopere o lume atât de diferită și fascinantă față de cea din care vin ei.

the sheep cheese route marginimea sibiului

„Traseul Brânzei de Oaie se dovedește a fi o oportunitate excelentă pentru a descoperi lumea ciobanilor din Mărginimea Sibiului, înconjurați de peisaje pitorești și un stil de viață liniștit. Cele 18 sate care conturează traseul și-au păstrat până în zilele noastre identitatea locală. Aici, vizitatorii pot descoperi arta tradițională, viața la sat, pot degusta brânză și alte specialități și pot intra în legătură cu localnicii”, apare în materialul despre Mărginimea Sibiului.

Totodată, autorii materialului spun că în Mărginimea Sibiului există o mulțime de lucruri de văzut, printre care se numără și drumețiile în Munții Cindrel, vizitarea pieței locale din Rășinari, dar și Festivalul Brânzei și al Țuicii.

Sursa: europeanbestdestinations.com

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...