autostrada lucrari 1
Foto arhivă

Aproape 310 kilometri de autostradă vor intra în șantier anul viitor, potrivit directorului general al Direcției Generale Organismul Intermediar de Transport – Direcția Accesare Fonduri din Ministerul Transporturilor, Cătălin Costache.

Vestea este cu atât mai bună pentru sibieni, deoarece în plan sunt autostrăzile Sibiu – Pitești și Sibiu – Făgăraș.

„Acum ne putem concentra pe lansarea noilor proiecte pentru 2019 și anume: Autostrada Sibiu – Pitești, Autostrada Craiova – Pitești, Podul Brăila, Autostrada Transilvania, Autostrada Sibiu – Făgăraș. (…) La anul vom deschide aproape 310 kilometri de autostradă în noi șantiere”, a afirmat, joi, Cătălin Costache, înainte de întâlnirea Grupului tematic pentru infrastructura de transport rutier din cadrul Subcomitetului de monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Directorul general din cadrul MT a mai menționat că, până la finele acestui an, vor fi finalizați 60 de kilometri de autostradă, iar pe șase șantiere de autostradă sunt în lucru aproape 118 kilometri de autostradă.

„La momentul acesta, pe sectorul de transport, (…) avem o absorbție de peste 1,1 miliarde de euro din cele 5 miliarde de euro aprobate pentru sectorul de transport, o rată de absorbție de 23%. Avem 15 proiecte transmise la Comisia Europeană, în valoare de 4,8 miliarde de euro, aproximativ 96% din fondurile alocate. Pentru București, am transmis două proiecte foarte importante: Centura București, proiect integrat, și Magistrala M6, în valoare de 500 de miliarde de euro”, a mai spus Costache.

De asemenea, MT a activat rezerva de performanță, de 300 de milioane de euro, anul acesta, pentru că și-a atins toate obiectivele.

„Vreau să evidențiez faptul că avem o întrevedere foarte important astăzi, care va define, va clarifica și va creea liniile de acțiune pentru perioada următoare. Este și un prilej de evaluare a stadiului în care ne aflăm acum”, a spus Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor.

La întâlnire au participat reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI) și JASPER.

Sursa: mediafax.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Noi nu de proiecte avem nevoie ci de autostrazi. Toti declarati ca v-eti face, dar am vrea sa se faca si sa se inaugureze autostrazi, incepind cu acel coridor IV Pan European. Nu incepeti mai multe autostrazi, ci cautati sa le terminati pe rind. Stim ca nu aveti bani pt toate, nu aveti forta de munca pt toate, asa ca ar trebui sa va concentrati sa le faceti pe rind

  2. cel mult 10 km si aia platiti cu de 20x mai mult decit in Occident (de unde atitia milionari in tara asta saraca )