Ora de Sibiu
Știri in direct

Prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit

682

Cum ar fi să putem să călătorim gratis cu transportul public în România? Pare o utopie, nu? Ei bine pentru alții va fi realitate. În Luxemburg sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple.

Luxemburg este pe cale să devină prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit în totalitate, informează The Independent, citat de Digi24. Noua coaliție de guvernământ luxemburgheză promite gratuități pe trenuri, tramvaie și autobuze de vara viitoare.
În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați. Biletele la clasa I costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro.
În plus, tinerii și persoanele peste 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta au la dispoziție un abobament anual care costă 150 de euro.
Autoritățile încearcă, astfel, să descurajeze transportul cu autovehiculele personale și să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.
Există însă și sceptici. „Nu sunt convinsă că transportul public gratuit îi va face pe mai mulți să renunțe la mașini”, spune Claude Moyen, un profesor care face zilnic naveta până la școala unde predă, aflată în orașul Diekirch.
Coaliția aflată la guvernare în Luxemburg mai pregătește o măsură care i-ar putea spori popularitatea: legalizarea canabisului.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. hop spune

    pai comparati tara noastra cu Luxemburg ? (tara in top-ul tarilor bogate !!!!!!) Niciodata nu-i vom ajunge din urma ! tara noastra urmeaza calea Greciei ….(bine ca nu o stim )

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...