Ora de Sibiu
Știri in direct

Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu, vândută cu aproape trei milioane de dolari

632

Pare greu de crezut, dar o scrisoare a lui Albert Einstein, în care celebrul fizician şi-a expus concepţia despre Dumnezeu şi despre sensul vieţii, a fost vândută la licitaţie cu aproape trei milioane de dolari.

Este un record, având în vedere că, iniţial, manuscrisul fusese estimat la jumătate din sumă. Scrisoarea de o pagină a fost redactată în 1954, în limba germană, şi îi era adresată filosofului Eric Gutkind, anunță Digi24. Din epistolă, reiese că autorul teoriei relativităţii respingea, cu un an înainte să moară, orice credinţă religioasă.
”Cuvântul ‘Dumnezeu” nu este pentru mine altceva decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, iar Biblia este o culegere de legende venerabile, însă destul de primitive”, scria Albert Einstein în document.
„Nicio interpretare, indiferent cât de subtilă, nu va schimba nimic (pentru mine)”, a adăugat omul de ştiinţă în misiva sa de o pagină şi o jumătate adresată filosofului german.
În scrisoarea sa, autorul teoriei relativităţii, decedat la vârsta de 76 de ani, nu scuteşte nici iudaismul.
„Pentru mine religia evreiască este, ca orice altă religie, încarnarea unei superstiţii primitive”, scria el. Poporul evreu, căruia voluntar îi aparţin şi cu care am o afinitate profundă în ceea ce priveşte mentalitatea, nu are pentru mine calităţi diferite de toate celelalte persoane”, explică Einstein, subliniind că nu crede în noţiunea de „popor ales”.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

1 Comentariu
  1. prea tare spune

    prea tare !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...