miriuta foto

După eșecul de la Voluntari, primul din ultimele 5 etape, FC Hermannstadt revine la Tg. Mureș, iar sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17:00, primește vizita lui Dinamo. Întâlnirea contează pentru etapa a XIX-a a Ligii 1.

Înaintea acestui meci, Vasile Miriuță, antrenorul principal al formației sibiene, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că pe jucătorii săi îi așteaptă din nou un meci dificil. Tehnicianul consideră că eșecul de la Voluntari a fost nemeritat.
”Avem un meci foarte greu peste două zile. Pentru noi, toate sunt dificile, indiferent de numele adversarului. Venim după o înfrângere la Voluntari. Normal că nu mi-a picat bine, mai ales după jocul și ratările mari pe care le-am avut. Nu meritam să pierdem, dar au fost alte jocuri pe care le-am câștigat pe final. Lucrurile se compensează. Ne așteaptă un meci foarte greu cu Dinamo. Nu vreau să vorbesc despre adversar. Le voi spune jucătorilor ce am de zis. Mai avem 3 meciuri și trebuie să scoatem cât mai multe puncte. Știm cu toții că situația noastră nu este roz. Suntem acolo, 6-7 echipe, în două sau 3 puncte. De aceea trebuie să facem cât mai multe puncte, iar prima ocazie este meciul de sâmbătă, cu Dinamo. (…) Voluntariul are jucători buni și va mai face puncte. Într-adevăr, noi n-am speculat ocaziile pe care le-am avut, pentru că, sincer, ce ocazii am avut la meciul cu Voluntariul, nu îmi aduc aminte să le mai fi avut de când sunt eu aici, la echipă. Poate e binevenit acest duș rece, poate ne-am gândit și noi că suntem cine știe ce jucători și antrenori, așa că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că deocamdată nu am realizat nimic. Salvarea de la retrogradare este obiectivul nostru. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat Miriuță.
Antrenorul echipei sibiene știe de ce au nevoie jucătorii săi pentru a obține victoria cu Dinamo: ”În primul rând e nevoie de atitudine, de determinare, să fie muncitori, așa cum sunt ei, și umili. Și să-și respecte adversarul, nu cum au făcut-o înaintea meciului cu Voluntariul, când unii jucători au făcut acele declarații. Le-am atras atenția și nu se vor mai întâmpla astfel de lucruri”.

Miriuță se bucură că nu joacă Nistor
Vasile Miriuță a antrenat-o pe Dinamo în sezonul 2017/2018, dar susține că dintre foștii săi jucători doar 4-5 mai fac parte din lotul echipei pe care o va întâlni sâmbătă FC Hermannstadt. ”Au rămas vreo 4-5 jucători. Mă refer la Katsikas, la Popescu, Dan Nistor… Îmi pare rău pentru el că nu e accidentat, dar mă bucur că nu joacă. E un fotbalist foarte bun. Mai sunt Hanca, Daniel Popa… Cam ăștia sunt”!, a completat tehnicianul.
Miriuță nu îi va putea folosi în meciul cu Dinamo pe Alexandru Dandea, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, și Tiberiu Serediuc, care e accidentat.

Dâlbea: ’’Să nu facem greșeli’’
Și căpitanul echipei, Răzvan Dâlbea, este convins că va fi un meci extrem de greu cu Dinamo, chiar dacă gruparea din Ștefan cel Mare a pierdut la diferență de 3 goluri ultimele două jocuri de campionat, 4-1 cu Viitorul și 3-0 cu CFR Cluj, pe teren propriu. ”Va fi un meci foarte greu. Sunt convins că dinamoviștii încă se mai gândesc la play-off și de aceea vor face tot posibilul să ia toate punctele. Trebuie să fim pregătiți, foarte atenți și să facem cât mai puțin greșeli pentru a putea obține punctele”, a spus Dâlbea.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.