Ora de Sibiu
Știri in direct

Klaus Iohannis – PSD nu mai știe să facă legi și politică

85

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații la adresa premierului Viorica Dăncilă și a partidului de la guvernare. A spus că România nu este condusă de prim ministru, ci de Liviu Dragnea, prin interpuși.

„Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea, prin interpuși. O știm cu toții”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, răspunzând la o întrebare legată de cine conduce Guvernul, în condițiile în care a afirmat că țara nu are premier.

„A doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică. Constant că PSD și-a pierdut, sub acest Dragnea, capacitatea de a acționa politic. PSD nu mai știe să facă politică. Este foarte grav pentru un partid care controlează majoritatea în parlament. PSD legiferează foarte, foarte prost și asta nu e o afirmație pe care o fac așa, fiindcă nu-mi place PSD. Am cerut date pentru a vedea care este calitatea legilor date de aceadtă majoritate controaltă de PSD. În 35 de rânduri m-am adresat CCR pentru că am considerat că majoritatea legilor PSD sunt proaste. În 25 de cazuri CCR mi-a dat dreptate și a declarat acele legi parțial sau integral neconstituționale. Într-un singur an peste 25 de legi neconstituționale. PSD nu mai e capabil nici măcar să negocieze politic, ci încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură. Acest lucru se vede în Parlament, în guvern și acest lucru pentru mine este inacceptabil”, a spus președintele.

Șeful statului a anunțat vineri, după ce Guvernul a sesizat CCR pe un posibil conflict instituțional privind numirile de la Dezvoltare și Transporturi, că va amâna luarea unei decizii până când Curtea se va pronunța.

 

Sursa: mediafax.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...