Dăncilă îl amenință pe șeful CNAIR – Dacă nu termină 100 de kilometri de autostradă îl dă afară

288

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că anul acesta trebuie terminați 100 de kilometri de autostrada, iar dacă nu vor fi gata, șeful CNAIR „pleacă acasă”. Lucian Șova, Ministrul demisionar al Transporturilor, a anunțat însă zilele trecute că ținta sa este de 60 de kilometri de autostradă.

„Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu, pleacă acasă”, a declarat Dăncilă la un post de televiziune, potrivit News.ro.

De asemenea, a anunţat că la jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Comarnic – Braşov şi că există 18 oferte de parterneriat public – privat pentru Comarnic – Braşov, potrivit digi24.ro.

Dăncilă a declarat că situaţia autostrăzilor este monitorizată cu foarte mare atenţie.

„Fiecare trebuie să se încadreze în termene”, a precizat premierul.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, joi, că îşi menţine ţinta asumată pentru acest an, de a deschide 60 de kilometri de autostradă, dar, dacă ţintele nu vor fi atinse, va solicita responsabililor din minister să ”dea dovadă de onoare”. În caz contrar, ”îi voi onora eu cu demiterea”, a spus Şova.

”Mai sunt puţine zile până la sfârşitul anului, dar îmi menţin ţinta de 60 de kilometri de autostradă care vor fi deschişi traficului. (…) La 31 decembrie, vom vedea dacă ţintele asumate prin programul de guvernare sunt îndeplinite sau nu. Pe 3 ianuarie, vă informez că, în măsura în care unele dintre ţinte nu vor fi atinse, voi solicita să dea dovadă de onoare responsabilii din companiile din subordine sau, dacă nu, îi voi onora eu cu demiterea pentru simplul motiv că nu au atins ţintele asumate prin programul de guvernare”, a spus Şova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)