Ora de Sibiu
Știri in direct

Google monitorizează activitatea utilizatorilor și în modul „Incognito”

276

Utilizatorii Google sunt monitorizați chiar și în modul „Incognito”, acest lucru cauzând variații importante în ceea ce privește conșinutul returnat la căutări. Totul a ieșit la iveală în urma unui studiu asupra listelor cu rezultatele Google Search, realizat de rivalul specializat în servicii anti-tracking DuckDuckGo.

Modul de navigare „Incognito” este folosit, în general, de utilizatorii care vor să împiedice păstrarea unui istoric cu site-urile accesate, fie în memoria dispozitivului sau online. Totodată, folosirea acestui modul era de mult timp considerată metodă sigură pentru „evadarea” din bula de conţinut personalizat creată de algoritmii Google, având scopul de a înconjura utilizatorii doar cu informaţii de care ar putea fi interesaţi în mod direct, scrie Go4it.

Potrivit specialiștilor DuckDuckGo, utilizatorii Google Search nu pot împiedica această monitorizare și folosirea activităţii online pentru a modifica listele de rezultate la căutări, de-autentificarea din contul Google, inclusiv de folosirea modului „Incognito” fiind doar parţial eficiente. nvestigaţiile făcute au arătat variaţii importante în listele Google Search. Majoritatea utilizatorilor au întâlnit conţinut selectat special pentru ei. Totodată, informaţiile returnate pentru căutările pe ştiri şi conţinut video variază semnificativ de la un utilizator la altul, iar acest lucru poate influenţa opiniile şi concluziile trase în urma încercărilor de informare corectă.

Reacţia Google ca urmare a acuzaţiilor rivalului DuckDuckGo a fost că studiul publicat recent este realizat incorect.

Sursa: descopera.ro

 

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...