Ora de Sibiu
Știri in direct

Femeile, mult mai „sportive” decât bărbații – Ce spun cercetărorii

61

Femeile ar fi mai rezistente la activități sportive, deoarece procesează oxigenul mult mai rapid decât bărbații, în timpul exercițiilor fizice, arată un studiu al Universității din Waterloo.

Absorbţia rapidă a oxigenului reduce presiunea exercitată asupra celulelor corpului şi este considerată o măsură importantă pentru persoanele care practică aerobic sau fitness, informează Science Daily.

„Descoperirea contrazice o credinţă populară conform căreia corpul bărbaţilor ar fi în mod natural mai atletic,” a declarat Thomas Beltrame, principalul autor al studiului.

În cadrul studiului, bărbaţi de 18 ani şi femei cu o vârstă asemănătoare au fost monitorizaţi în timpul exerciţiilor pe banda de alergat. În toate stadiile exerciţiilor, femeile au depăşit performanţele bărbaţilor, oxigenul fiind inhalat cu 30% mai repede în corp.

„Am descoperit că muşchii femeilor extrag oxigenul din sânge mult mai repede, ceea ce în termeni ştiinţifici indică un sistem aerobic superior,” afirmă Richard Hughson, profesor din cadrul Faculty of Applied Health Sciences din Waterloo.
Prin procesarea mai rapidă a oxigenului, femeile sunt mult mai puţin predispuse oboselii asociată acumulării de molecule.

Sursa: descopera.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
airsoft.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...