Vânzătorii de petarde și artificii luați la control de ITM Sibiu

438

Începând cu data de 10.12.2018 Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu va desfăşura până în data de 07.01.2019, activităţi de control în cadrul campaniei naţionale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă în desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

Acţiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în anii anteriori, atât în ţară cât şi în străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii. De asemenea în perioada de sărbători au fost înregistrate cazuri frecvente de vătămări corporale, care au avut ca principală cauză utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice.

Pot fi comercializate, către publicul larg, numai articole pirotehnice de divertisment care au inscripţionată categoria F1 şi care au instrucţiuni de utilizare în limba română. Comercializarea se poate face numai de către societăţile comerciale care au obţinut anterior autorizaţia din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, în spaţii special amenajate şi numai după obţinerea acordului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Achiziţionarea de articole pirotehnice care nu au fost păstrate în condiţiile impuse de producător, precum şi utilizarea necorespunzătoare a acestora, pot produce accidentări grave, atât utilizatorului cât şi persoanelor aflate în apropiere.

Conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995, actualizată, privind regimul materiilor explozive, deţinerea de către orice persoană (cu excepţia pirotehnicienilor autorizaţi) a articolelor pirotehnice din clasele F2, F3, F4, T1 şi T2 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.