Lucian Șova: În doi an vom circula pe autostradă de la Timișoara la Sibiu

1 522

Ministrul Lucian Șova a transmis că în doar doi ani vom putea merge, fără întrerupere, de la Nădlac la Sibiu. Totul în contextul în care, în acest moment, licitația nu a fost nici măcar pornită. Trebuie menționat faptul că firma care va câștiga licitația va avea mult de lucru pentru realizarea tunelurilor de pe lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva, fiind unul dintre cele mai grele proiecte de infrastructură din România din ultima perioadă.

„Va fi foarte greu de dat un răspuns despre când vom circula de la Nădlac la Sibiu. Este porțiunea cu tunelele. Compania mi-a dat asigurări că a pregătit toată documentația, să relanseze licitația pentru construcția de tunele. Trebuie să recunosc că a existat un delay de vreo șase luni, din păcate, în discuțiile pe care le-am avut și în evaluări cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți, consilieri la Guvern, apropo de identificarea unei soluții de a schimba acordul de mediu. După șase luni, nu mai stau ca să-mi pice din cer vreo schimbare de soluție la acordul de mediu. Contractele vor fi repede făcute, pentru că unul este răcit și îl dezgheață Compania în decembrie – începutul lui ianuarie și va începe construcția unuia din tunele. Îmi propun, sper să își propună și succesorii, să construim măcar un tunel. Măcar aceste străpungeri, 10-12 kilometri, pe acel segment, într-un interval de doi ani, să putem deschide traficul măcar în regim de circulație dublu sens și apoi să se construiască cel de-al doilea. Sunt lucruri pe care le-am discutat și astăzi cu directorul CNAIR”, a declarat Lucian Șova, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Până când autostrada, despre care Șova vorbește cu optimist, va fi gata, cei de la DRDP Timișoara trebuie să se ocupe de drumul național ce face legătura dintre Lugoj și Deva.

„Am atras atenția Regionalei Timiș, au pus la punct și se vor strădui să mențină într-o stare cât se poate de bună, de circulație drumul național, astfel încât acel bypass, care va fi de 15 kilometri să poată fi traversat mai repede, deși, din păcate, tirurile nu pot merge cu 80 de kilometri pe-acolo, chiar dacă nu-i localitate”, spune Șova.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    cum mint astia …te crucesti ,astia de citim bazaconiile astea sintem idioti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.