48046780 2297672026973685 4964033586224168960 n
Foto Info Trafic Jud. Sibiu

De marți dimineața ninge în mai tot județul Sibiu. În unele părți s-a depus un strat subțire pe carosabil, iar în altele șoseaua este doar udă. În noaptea de luni spre marți drumarii au acționat cu material antiderapant, iar polițiștii atrag atenția șoferilor asupra felului în care conduc.

Între Cârțișoara și Bâlea Cascadă pe carosabil este zăpadă frământată de aproximativ 1- 3 centimetri. Pe timpul nopții Secția Drumuri Naționale a acționat în județul Sibiu cu 21 autoutilaje si s-au raspandit 50 tone sare pe: DN 1, DN 7, DN 14, DN 14A si DN 14B. Secția autostrăzi Sibiu a actionat cu 14 autoutilaje si s-au raspandit 78 tone sare pe A1.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteo – rutieră de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

De asemenea:
– Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută;
– Măriți distanța între mașini;
– Nu depășiți și nu virați la stânga în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite;
– Asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
– Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;

– Nu frânați brusc;
– Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;
– Acordați atenție sporită pietonilor;
– În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale!
– Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment;
– Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți;

– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;
– Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, scoateți autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

– Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier.

De asemenea, nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!
Nu in ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de lapoviță și ninsoare, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experința redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.
La această oră, în județul Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condiții specifice de iarnă și nu sunt semnalate blocaje de trafic.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns