Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Drogul zombie consumat de tineri la Oradea. Imagini terifiante

1.058

Mai mulți tineri au fost filmați la Oradea comportându-se mai mult decât ciudat. Efectul se pare că este al drogului zombie, o substanță extrem de periculoasă.

În imagini se văd trei tineri care nu par să îşi poată controla mişcările. La scurt timp după înregistrare, unul dintre ei a ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean.

„Un pacient de 21 de ani conştient, cooperant, a stat la noi cam trei ore pentru supraveghere apoi a plecat acasă pe propria răspundere”, spune Alexandru Mateoc, medic UPU.
Nu a fost primul caz de acest fel cu care s-au confruntat medicii.
„Cam între 20-25 de cazuri de intoxicații pe lună. (A crescut numărul acestor cazuri față de anii precedenți? )Da, a crescut”, spune Alexandru Mateoc, UPU, SMURD Bihor.

De vină ar putea fi substanţe etnobotanice cunoscute ca droguri-zombie.
„Cam toate substanțele noi cu efecte psiho-active sunt combinații de substanțe chimice și despre aceste droguri supranumite zombie se spune că sunt amestecuri de canabinoizi sintetici”, afirmă Călin Pop – inspector de specialitate în centrul Anti-Drog Oradea.
Specialiştii spun că etnobotanicele au aceleaşi efecte asupra organismului şi produc aceeaşi depedenţă ca şi cocaina, un drog considerat „clasic”. Însă, în septembrie Curtea Supremă a decis că nu vor mai fi pedepsite persoanele care consumă acest gen de substanţe.

Sursa www.digi24.ro

Primește titlurile instant

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...