FOTO – Au ajuns brazii în piețele din Sibiu – Prețuri și informații utile

0 834

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la Crăciun, așa că pregătirile sunt în toi. Casele sunt decorate, iar mulți dintre sibieni au împodobit deja bradul. Cei care au unul artificial, pentru că cei naturali abia ce au ajuns în piețele din oraș.

Cei mai multi comercianți sunt în Piața Cibin. 7 au primit autorizație din partea Administrației Piețelor și de câteva zile au început vânzarea. În piața din Vasile Aaron doar un comerciant a cerut și a primit autorizație, iar la Piața Rahova nu se vând brazi în acest an pentru că nimeni nu a solicitat acest lucru.

20181213 125715 20181213 125647

Așa că „grosul” brazilor de Crăciun se găsește la Piața Cibin. Toată marfa de aici este importată din Danemarca, un singur comerciant oferă și brazi românești. Cu toții însă au coroane bogate, iar împodobiți vor arăta cu adevărat de sărbătoare.

Vânzarea însă nu merge încă atât de bine pe cât și-ar dori comercianții. ”Am vândut, dar nu foarte bine. Din anii trecuți știm că majoritatea vine să cumpere după data de 20, pentru că dacă nu fac bradul mai repede se gândesc să nu se usuce, deși aceștia nu se usucă. Cei care cumpără mai repede ori îl împodobesc mai repede, ori vor să aibă marfă multă de unde să aleagă, se gândesc să nu rămână fără brad”, spune unul din comercianți.

20181213 125546

Indiferent dacă vreți să așezați bradul într-o încăpere mai mică sau mai mare, veți avea de unde alege. La Piața Cibin de vând brazi de la un metru până la 4-5 metri înălțime. Evident, acesta este criteriul după care se stabilește și prețul. Astfel, brazii de până într-un metru costă 39 de lei. Cei până la un metru jumătate 120 de lei. Cei de aproape doi metri se vând cu 150 de lei, iar cei care depășesc doi metri costă 200 de lei. Pentru cei mai înalți de 3 metri trebuie plătit peste 300 de lei.

Comercianții de brazi vor rămâne în Piața Cibin până în data de 24 decembrie.

20181213 125427

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...