FOTO VIDEO Nemaivăzut – Junii Sibiului fac un spectacol extraordinar cu actorii de la teatru

Pentru prima dată, muzicienii şi dansatorii de la “Junii Sibiului” au reuşit să facă un spectacol de succes, împreună cu actorii Teatrului Naţional “Radu Stanca” în spectacolul „Urciorul sfărâmat” care a avut avanpremiera miercuri seara.

Fiecare intervenţie a „Junilor” a fost primită cu ropote de aplauze de publicul obişnuit doar cu replicile actorilor de pe scena Naţionalului sibian.
Premiera spectacolului va avea loc joi seara, de la ora 19,00 şi se va juca cu casa închisă. Prezentă la avanpremieră, coregrafa şi directoarea Ansamblului Profesionist „Junii Sibiului”, Silvia Macrea a declarat că pregăteşte o nouă surpriză împreună cu directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi este posibil ca anul viitor, în festival să ne bucurăm de o nouă colaborare între „Junii Sibiului” şi actori. „Urciorul sfărâmat” este poate unul din cele mai suprinzătoare spectacole văzute în acest an la teatrul sibian: nu este doar teatru, ci este o îmbinare foarte reuşită de spectacol teatral şi folclor. Fanii „Junilor” o să fie suprinşi să descopere că nu cântă şi joacă doar dansatorii preferaţi, ci vor descoperi în actorii de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” şi buni dansatori şi interpreţi de cântece de petrecere. Deşi este un spectacol în care colaborează secţiile română şi germană, cei care nu cunosc limba germană nu trebuie să ezite să îşi cumpere bilet, pentru că sunt puţine replicile pe care nu le vor înţelege şi acelea sunt traduse. Mult umor. Multă muzică. Multă analiză subtilă a realităţii româneşti şi a Europei, din partea unuia dintre cei mai renumiţi regizori contemporani, Armin Petras, pe care publicul sibian îl ştie de câţiva ani. „Aşa se spune că noi, Junii Sibiului reprezentăm întotdeauna sau prezentăm o parte frumoasă a României, oriunde am merge”, a declarat la finalul avanpremierei de miercuri seara, coregrafa Silvia Macrea. „Urciorul sfărâmat” spune povestea unui judecător care este nevoit să judece un proces după legile europene, nu după „datina străbună”, de faţă cu un oficial venit de la Bruxelles. Procesul nu este lipsit de suprize şi personajele fac deliciul publicului, datorită talentului actorilor sibieni. Deşi ultima replică din spectacol este „Totul e o minciună”, vă asigurăm că este foarte adevărat că acest spectacol trebuie văzut.Cine nu a apucat să îşi cumpere bilet la premiera de joi seara, mai are timp să vadă spectacolul în 18 ianuarie. „Urciorul sfărâmat”, după Heinrich von Kleist, este un text considerat capodoperă a literaturii universale, care, deşi a fost scris în urmă cu mai bine de două sute de ani, are un mesaj foarte actual pentru spaţiul european contemporan. Conceptul şi scenariul spectacolului sunt semnate de cunoscutul regizor şi dramaturg de origine germană Armin Petras, iar regia poartă semnătura lui Dominic Friedel. Din distribuţia spectacolului fac parte, alături de actorii Teatrul Naţional „Radu Stanca” şi muzicienii şi dansatorii Ansamblului Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”. Spectacolul, coproducţie a secţiilor română şi germană ale teatrului sibian, îi are în distribuţie pe Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Fabiola Petri, Diana Văcaru – Lazăr, Florin Coşuleţ, Simona Negrilă, Daniel Plier, Raluca Iani, Emöke Boldizsár, Cristina Juks, Dana Lăzărescu, Vlad Robaş, Adrian Matioc, Eduard Pătraşcu, Viorel Raţă şi Rodica Mărgărit.

Sibiul, fostă capitală culturală europeană a Europei în 2007, continuă să fie recunoscut în toată lumea datorită artiştilor deosebiţi, care au reuşit performanţa să realizeze două din cele mai puternice branduri din România: „Junii Sibiului” şi Festivalul Internaţional de Teatru, care nu ar fi posibil fără efortul tuturor celor de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.
Toate spectacolele din această lună de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” au biletele vândute. „Antisocial”, „Țesătorul de vise”, „Oscar și buni roz”, premiera „Urciorul sfărâmat”, „Necunoscuta cunoscută”, „Mal/Praxis”, „Rug” și comediile „Încoace și încolo” și „Bărbate, treci la fapte!” sunt ultimele spectacole pe care TNRS le va prezenta publicului la Sibiu, în acest an. Toate cele șapte reprezentații cu spectacolul „Țesătorul de vise” sunt deja sold out și pentru multe dintre celelalte spectacole ale TNRS din această lună biletele sunt pe cale de a fi epuizate. Biletele pentru toate spectacolele TNRS pot fi cumpărate online, de pe siteul oficial al teatrului (tnrs.ro/program), fără niciun comision, sau din agenția teatrală – Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.
„Le recomandăm cu căldură tuturor spectatorilor noștri achiziționarea din timp a biletelor pentru spectacolele TNRS. O mare bucurie va fi pentru tot publicul nostru premiera „Urciorul sfărâmat”, care marchează o colaborare inedită a TNRS cu cel mai apreciat ansamblu folcloric din România – Ansamblul Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”. Suntem convinși că va fi un spectacol pe placul tuturor, care va fi primit cu multă căldură de sibieni”, a declarat Şefa Serviciului de Marketing la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Daria Ciobanu.
Au fost puse în vânzare biletele pentru primele 23 de spectacole pe care Naționalul sibian le va prezenta la Sibiu în perioada 5 ianuarie – 3 februarie 2019. Începutul de an va fi sub semnul comediei la Sibiu, „Bărbate, treci la fapte!”, „Doamna de turtă dulce”, „Iubire cu năbădăi”, „Încurcă-i drace!”, „Îmi place cum miroși”, „D’ale lolelor”, toate regizate de Șerban Puiu, „Sunt o babă comunistă”, regia Mariana Mihu Plier, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, sunt doar câteva dintre comediile pe care TNRS le va prezenta la începutul anului viitor. În ianuarie, va putea fi revăzut și spectacolul „Urciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, dar și producții precum „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy, „Așteptându-l pe Godot”, regia Silviu Purcarete, „Nora”, regia Radu Nica etc. Programul TNRS de spectacole poate fi consultat pe siteul oficial al teatrului: tnrs.ro/program.

junii sibiuluispectacolSpectacol Junii Sibiuluispectacol sibiu
Comentarii (1)
Comentează
  • Adrian Miclaus

    Am fost la premiera.
    Un spectacol complex, foarte bine realizat. De la scenariu, la regie, la decoruri, la excelentii actori si dansatori, totul a fost la cel mai inalt nivel de calitate.
    Un spectacol care nu trebuie ratat!