Ora de Sibiu
Știri in direct

Moțiunea de cenzură a fost depusă – Dacă votează 223 de parlamentari „pentru”, Guvernul Dăncilă pică

552

Partidele din Opoziție au depus, vineri, în Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. Dacă moțiunea „Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este rușinea României”, va obține 233 de voturi „pentru”, atunci Guvernul va fi demis.

Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Votul va fi secret, cu bile.

Aceasta a fost semnată de 163 de parlamentari de la PNL, USR, PMP și din grupul neafiliaților. Guvernul ar putea să cadă dacă încă 70 de parlamentari ar vota „pentru”.
Social-democrații nu au emoții și spun că această moțiune de cenzură este doar o decizie politică. Premierul Viorica Dăncilă consideră că nu este oportună, în condițiile în care România se pregătește să preia la 1 ianuarie, pentru șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene.

Textul moțiunii de cenzură poate fi citit aici.

Sursa: Digi24.ro

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...