Operație în premieră mondială la Sibiu – Cariera unei handbaliste a fost salvată

4.953

Premieră mondială realizată la o clinică privată din municipiul Sibiu. O echipă de medici a reuşit printr-o operație să rezolve o maltformație complicată la o handbalistă din Rm. Vâlcea.

Medicii au intervenit endoscopic, adică minim invaziv, pentru rezolvarea unei malformaţii congenitale complexe la o jucătoare de handbal, de 21 de ani, din judeţul Vâlcea, a declarat luni, pentru agerpres.ro, şeful echipei medicale, chirurgul Victor Costache.
Potrivit medicului Costache, pacienta, operată în urmă cu două săptămâni, a fost externată şi a reluat antrenamentele.
“Este vorba despre o fată, jucătoare de handbal profesionistă din Vâlcea. Am operat-o acum două săptămâni şi ceva. A fost externată. A venit la control. Ne-am asigurat că totul este bine. (…) Fata şi-a reînceput antrenamentele şi sper să ajungă în echipa naţională, dacă a ajuns la 21 de ani să joace în cupele europene şi în Liga întâi cu o malformaţie cardiacă complexă, acum, după ce i-am reparat inima, sper să joace bine. În loc să-i deschidem sternul fetei, cum se face peste tot în lume, i-am făcut o mică incizie video asistată, sub sân, de patru centimetri, care îi permite acum să facă orice”, a explicat Victor Costache. Dacă medicii i-ar fi tăiat sternul fetei pentru a o opera clasic, aceasta ar fi fost nevoită să îşi înceteze cariera sportivă, potrivit chirurgului Victor Costache. foto – arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi