Trenuri blocate pe Valea Oltului din cauza nămeților și a copacilor căzuți peste șine

257

Traficul feroviar este blocat pe Valea Oltului din cauza unui copac rupt și căzut pe șine. Agerpres.ro anunță că incidentul a avut loc în apropiere de Valea Mărului, în județul Olt. 

Acolo este oprit trenul care la ora 7 a plecat din sibiu și trebuie să ajungă la Caracal, dar și cel care vine din Caracal și la ora 1 ar fi trebuit să ajungă în Sibiu.

Între staţiile Valea Mărului şi Câineni, personalul feroviar intervine pentru tăierea copacilor căzuţi în gabarit şi eliberarea liniei. În acest moment, trenul IR 1722, care circulă pe relaţia Sibiu – Caracal, staţionează temporar, pe perioada intervenţiei, în Valea Mărului.

Se acţionează cu drezine şi personal de specialitate pe intervalul de staţii Valea Sadului – Livezeni pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la linia de contact şi repunerea sub tensiune, însă trenurile care au trasat graficul de circulaţie prin această zonă circulă pe rute ocolitoare.

„Pe toate celelalte secţii CF de pe întreaga reţea feroviară se circulă în condiţii de iarnă, însă fără probleme majore în trafic. În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operaţional traficul pe toate magistralele”, se arată în comunicatul CFR SA, companie care administrează infrastructura feroviară publică.

Circulaţia mai multor trenuri de călători a fost afectată, duminică, în urma deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi