Viscolul face ravagii în toată țara – Trafic rutier restricționat în mai multe județe și trenuri anulate

390

Se circulă cu dificultate în toată țara, iar din cauza viscolului, traficul rutier este oprit, luni, pe mai multe drumuri naționale. Din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de contact,circulația feroviară este întreruptă în județele Gorj și Hunedoara.Portul Mangalia este închis și el, din cauza vântului,iar curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul din Sibiu.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorilor din ultimele zile, sunt impuse restricţii în traficul rutier, feroviar şi maritime.

Traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN 7, la kilometrul 239+400 metri, la limita judeţelor Vâlcea şi Sibiu, din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător care nu mai pot înainta pe un carosabil acoperit cu zăpadă. Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca este închisă pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri, în judeţul Gorj.
Pe DN 66 Târgu Jiu – Petroşani, între Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj) şi Petroşani (jud. Hunedoara) este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Probleme sunt și în cee ace privește circulația feroviară. Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, pe secţia de cale ferată 202 nu se circulă între kilometrii feroviari 90 şi 108, pe raza judeţului Gorj (între staţiile CF Valea Sadului şi Pietrele Albe).
Traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 este întrerupt şi pe raza judeţului Hunedoara, la kilometrii feroviari 112+800 (în zona staţiei CF Strâmbuţa) şi 84+200 (în zona staţiei CF Livezeni) din cauza unor fire de înaltă tensiune rupte în urma căderilor de zăpadă.

Portul Mangalia este închis, din cauza vântului puternic.

Probleme au apărut și în pe Aeroportul Sibiu, unde, din cauza condițiilor meteo, cursa Sibiu – Munchen, care era programată să plece duminică seara, la ora 19.20 a fost anulată, iar din acest motiv a fost anulată și cursa Munchen – Sibiu programată pentru sosire 00.55.
„Pasagerii vor fi rerutați”, au spus, luni dimineața, reprezentanții Aeroportului Sibiu, care au precizat că o parte din restul zborurilor operate duminică au suferit întârzieri generate de operațiunile de degivrare.

Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi