Ora de Sibiu
Știri in direct

Autostrada Sibiu – Pitești, din nou în impas – Mii de oameni expropiați sunt afectați

866

Autostrada Sibiu- Pitești se poticnește din zi în zi. De această dată probleme sunt la exproprierile ce trebuie făcute pe traseul șoselei. Și asta din cauză că foarte mulți proprietari de terenuri nu au carte funciară, scrie adevarul.ro

După cum spune Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, aflată chiar lângă Piteşti, „Sunt unele probleme, trebuie să recunosc asta. Avem 486 de imobile, de terenuri, de expropiat ceea ce nu înseamnă şi acelaşi număr de persoane pentru că sunt şi unele persoane care vor avea 2 sau 3 terenuri expropiate. De exemplu, vă pot spune că pe traseul autostrăzii în comuna Bascov avem 426 de persoane care trebuie să fie expropriate, dar numai jumătate dintre acestea au carte funciară. Am decis să facem noi cărţile funciare pe tot traseul. De asemenea, nu sunt dezbătute succesiunile, mulţi oameni sunt plecaţi peste hotare.

Toate aceste lucruri sunt de durată şi trebuie rezolvate. La noi, viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti ne va traversa de la kilometrul 118 la kilometrul 122,1 ceea ce înseamnă aproximativ 4,1 kilometri”. Trebuie spus că dintre cei 122,11 km ai viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti, cei mai mulţi-50,11 km- vor fi pe teritoriul judeţului Argeş. 36,8 km de autostradă vor traversa judeţul Vâlcea, iar 25,2 km judeţul Sibiu. Viitoarea autostradă va traversa opt localităţi din judeţul Argeş: Tigveni, Cepari, Şuici, Sălătrucu, Curtea de Argeş, Băiculeşti Merişani şi Bascov.

Tot în Argeş, cele mai multe persoane expropriate vor fi în comuna Merişani. ”Vor fi aproximativ 800 de persoane ce vor fi expropriate în comuna noastră. Iar o mare parte dintre acestea nu au carte funciară. În cazurile lor, cadastrul trebuie refăcut. În total, 10 kilometri din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti ne vor traversa comuna. De un an nu a mai venit nimeni de la Bucureşti să ceară informaţii privind viitoarea autostradă. În 2017 au venit nişte domni care au solicitat mai multe planuri parcelare”, spune Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani.

În oraşul Curtea de Argeş vor fi expropriate 204 persoane, în timp ce în comuna Tigveni numărul expropriaţilor va fi de 150. În comuna Cepari vor fi în total 50 de persoane expropriate. Surse din cadrul respectivelor primării ne-au confirmat că o parte dintre viitoarele persoane ce vor fi expropriate nu au cărţi funciare. „Noi avem cel mai mult, aproximativ 15 kilometri de autostradă de la intrarea în comună până la limita cu judeţul Vâlcea. Legat de numărul expropierilor şi suprafaţa acestora nu ştiu ce să vă spun, n-am datele necesare, mai ales că sunt şi zone de pădure unde sunt proprietari puţini cu suprafeţe mari, şi zone de izlaz, mai mult extravilan decât intravilan”, spune primarul Nicolae Langer de la Sălătrucu.

Constantin Iatagan, primarul comunei Şuici, precizează: „Nu ştiu să vă spun nimic despre situaţia exproprierilor. Voi putea spune mai multe după ce se vor face măsurătorile topografice pentru respectivele terenuri”. Am încercat să luăm legătura şi cu Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculeşti, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de 122,110 km cu 8 noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte, 130 de podeţe, 10 pasaje, 9 tuneluri, 8 spaţii de parcare şi servicii şi cuprinde 2 ecoducte. Traseul autostrăzii Sibiu – Piteşti este amplasat pe teritoriul administrativ a trei judeţe, fiind împărţit în 5 secţiuni: Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa; Secţiunea 2 Boiţa – Cornet; Secţiunea 3 Cornet – Tigveni; Secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş; Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...