Ora de Sibiu
Știri in direct

CSU Sibiu susține elevi de la Gheorghe Lazăr ca să meargă la finala concursului NASA din America

806

Pentru că CSU Sibiu este o mare familie și un pilon al educației prin sport la nivel local și regional, clubul își dorește să dea înapoi comunității susținerea pe care a primit-o necondiționat. Astfel, CSU demarează o campanie menită să sprjine performanțele unor elevi eminenți, care, deși au doar 16 ani, ne pot fi deja exemple, fiecăruia dintre noi.

E vorba de 9 copii, aflați sub îndrumarea profesorului Dorin Bunău, de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, finaliști ai uneia dintre cele mai prestigioase competiții internaționale, organizate de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA.
Ștefănescu Radu, Bărac Ovidiu, Lup Laurențiu, Tănăsescu Darius, Ianc Octavian, Teodoru Andrei, Cioban Darius, Faraon Eduard și Apolzan Eduard sunt elevi ai clasei a X-a I (matematică informatică, intensiv informatică). Ei formează deja o echipă, sub numele de Quaternion, și au promovat cu rezultate excelente fazele succesive de calificare ale competiției Zero Robotics High School Tournament-o competiție internațională de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites ) din interiorul Stației Spațiale Internaționale . Competiția, deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene, este organizată anual de Massachusetts Institute of Technology și NASA. După mai multe faze ale competiției într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a concura într-un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.
Acest lucru însă, presusupune un efort financiar pentru echipa de elevi sibieni. Un efort financiar care ajunge la 22.000 de euro. Atunci când performanța depinde de bani, lucrurile, știm cu toții, se complică dramatic.
CITEȘTE ȘI: VIDEO Performanță extraordinară pentru elevi de la Gheorghe Lazăr – Finaliști la un concurs organizat de NASA
„Credem că o societate nu are nicio altă șansă de a progresa, decât unită, sprijinind proiecte de elită, așa cum este și cazul de față. Sunt absolvent al Colegiului Național „Gh.Lazăr” și știu cât de mult accent se pune în această instituție pe atingerea performanței în educație. BC CSU Sibiu este o organizație care luptă, zi de zi, pentru atingerea înaltei performanțe, exact cum reușesc și acești 9 elevi, împreună cu dascălul lor în robotică. Îi felicit pentru tot ceea ce au realizat, pentru eforturile pe care le depun și sunt sigur că nu doar sibienii, dar toți românii ar trebui să fie mândri de ei. Facem apel la întreaga suflare galben-albastră și îi îndemnăn să-i sprijine pe acești tineri. BC CSU Sibiu va face toate demersurile pe lângă partenerii săi pentru a-i determina să le fie alături”, spune Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

CSU sprijină campania
În acest sens, BC CSU Sibiu, cu sprijinul Sălii Transilvania, oferă 10 spații publicitare (floor-stickers), la meciul din 29 decembrie 2018, cu CSM CSU Oradea, meci care va fi transmis LIVE pe DigiSport, companiilor care doresc să sprijine participarea elevilor la concursul care va avea loc în ianuarie 2019, în SUA.
De asemenea, pentru suporterii echipei noastre, care doresc să sprijine și ei participarea acestor copii, vom licita 10 produse cu însemnele echipei noastre, toate având autografele jucătorilor noștri, iar banii vor fi redirecționați elevilor lăzăriști. Toate detaliile vor fi disponibile pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Instagram și site-ul clubului.
Competiția „Zero Robotics High School Tournament” organizată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA deschide elevilor de liceu facilitățile de cercetare de nivel mondial de pe Stația Spațială Internațională. Elevii scriu programe la liceele lor, programe prin intermediul cărora să poată fi controlat un satelit SPHERES. Scopul principal este de a dezvolta la elevi abilități de inginerie și gândire critică, capacitatea de rezolvare a problemelor, procesul de gândire de proiectare, munca în echipă etc. Participanții concurează pentru a câștiga un „joc” provocator din punct de vedere tehnic, motivat de o problemă actuală de interes pentru NASA, MIT și DARPA. Programele realizate de elevi controlează viteza SPHERES, rotația acestora, direcția lor de deplasare etc. În funcție de premisa „jocului”, elevii trebuie să își programeze sateliții pentru a finaliza obiectivele stabilite (navigarea unor obstacole, ridicarea unor obiecte etc.), conservând resursele și rămânând în limitele de timp și de cod specificate. Programele realizate sunt autonome („inteligente”), adică elevii nu pot controla sateliții în timpul testului propriu-zis.
Detalii referitoare la cum vă puteți alătura campaniei BC CSU Sibiu de susținere a elevilor sibieni vă pot fi oferite de Gabriela Vișan – PR&Marketing BC CSU Sibiu, tel: 0757045582 sau e-mail: pr@bc-csusibiu.ro

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...